Návrat, ktorý sa dal čakať, Rampáček ho však nekomentoval

Milan Rampáček sa po skončení MS vlani v Košiciach rozlúčil nielen s reprezentáciou, ale aj s aktívnou kariérou. A hoci jeho návrat do zostavy v druhom semifinálovom zápase play off proti Považskej Bystrici bolo veľkným prekvapením, v konečnom dôsledku sa tento ťah dal čakať.

Rampáček sledoval prvý zápas play off z tribúny, v druhom už nastúpil na krídle vedľa Patrika Janáča a Jaroslava Martinusíka. "Je toho veľa, hlavný dôvod prečo som nastúpil nechcem spomínať. Chalani chceli, aby som im pomohol, nechcem to viac komentovať," reagoval skúsený útočník. 

Pre fanúšika je jeho návrat pozitívnym prekvapením a ako Rampáček dodal, nebol to jeho posledný zápas v drese Skalice tento rok. "Ešte nastúpim aj v Považskej Bystrici. Už keď som sa na to dal, tak to aj dokončím."

Tridsaťsedemročný útočník nehral hokejbal vyše roka, ale každého presvedčil, že zo svojho umenia nestratil okrem kondície absolútne nič. Patril medzi najlepších hráčov na ihrisku. "Tridsať minút sa mi hralo výborne, potom sme hrali veľa oslabení a keď človek rok nehrá, sily chýbajú a ja som to cítil. Hrali sme proti individuálne skvelému mužstvu a keď im budeme dávať presilové hry, nemôžeme uspieť," zdôraznil Rampáček. 

Skaličania prehrávajú so svojim semifinálovým súperom 0:2 a majú nôž na krku. Ich problémom je najmä disciplína. "Pri hre 5 na 5 si dovolím povedať, že máme viac z hry. Je to oproti vlaňajšiemu finále s Považskou Bystricou úplný opak. My sme vtedy boli koncentrovanejší, Považská sa venovala rozhodcom, teraz je to úplne naopak. To sa takto nedá," posťažoval si Rampáček.

Záhoráci tak musia do odvety niečo zmeniť, ak sa chcú pobiť o účasť vo finále. "Verím, že mužstvo na to máme, ale je to o hlavách. Nechcem nikomu nič vytýkať, ale videl som aj z tribúny, že sa necháme zbytočne uniesť hrou. Nerobíme fauly, ktoré už musíme urobiť, ale 60 až 70 percent z nich je úplne zbytočných. Ďalší problém je, že útočníci sa v sérii ešte nepresadili. Musíme pomôcť obrancom, ktorí zatiaľ strieľajú góly." 

Kľúčový duel bude pre Skalicu už ten sobotňajší a Rampáček to dobre vie. "Ak to mám zobrať s humorom, tak by som najradšej zobral mužstvo na sústredenie do Pezinka, nech nám nejaký dobrý psychológ pomôže. Ale myslím si, že takéto zápasy si musíme užívať. Považská má skvelé mužstvo, séria má úroveň a my sa tu niektorí zbytočne predvádzame a robíme si hanbu. Nechcem nikomu škodiť, aj ja som bol taký, ale musíme si k tomu sadnúť a pokúsiť sa zvíťaziť už v sobotu. Ak sa nám to podarí, budú už aj domáci pod tlakom."