Košičania takmer šokovali favorita z P. Bystrice, pravé prekvapenie im po zápase pripravili fanúšikovia domácich (FOTO)

Potlesk na otvorenej scéne, skandovanie fanúšikov Považskej Bystrice "Košice!" Toto všetko zažili zverenci trénera Mariána Longauera po druhom štvrťfinálovom zápase play off. Hoci v sérii prehrávajú 0:2, najmä za nedeľňajší výkon si zaslúžia absolutórium.

Košičania v sobotu prehrali jednoznačne 3:8, rozhodnuté bolo prakticky už po prvej tretine, keď inkasovali trikrát. V nedeľu však dlho držali s favoritom krok a k šokujúcemu triumfu im naozaj nechýbalo veľa. "Je to play off a rozhodujú maličkosti. V prvom zápase sme na začiatku dostali rýchle góly, zle sme bránili a boli sme trochu nervózni. Otvorili sme hru a to nás položilo. Pred druhým zápasom sme si povedali, že budeme hrať zo zabezpečenej obrany. Vedeli sme, že musíme čo najdlhšie udržať stav 0:0, alebo dať prvý gól, čo sa nám aj podarilo. Miňo Glevaňák nás v bráne držal cely zápas, ale spravili sme chybu v predĺžení a dostali sme gól. Niektoré rozhodnutia rozhodcov boli podľa mna diskutabilné ale k tomu sa nejdem vyjadrovať," povedal obranca Denis Kundľa, ktorý v zápase strelil oba góly Košičanov.

Hostia neboli po zápase spokojní s výrokmi arbitrov, najmä v predĺžení sa dožadovali trestného strieľania po faule na Ugraya. Napokon však sami inkasovali v oslabení, keď jednému z Košičanov spadla prilba a následne za neho predčasne skočil na plochu spoluhráč. Napokon za túto chybu, ktorú možno pripísať neskúsenosti Košičanov, tvrdo pykali. Aj preto po skončení zápasu fanúšikovia domácich vytlieskali hostí, potlsek sprevádzalo aj skandovanie "Košice, Košice," čo východniarov prekvapilo. "Klobúk dole pred fanúšikmi Považskej Bystrice, nečakali sme to a potešilo nás to. Považania majú obrovské skúsenosti a vedia sa pripraviť na každého súpera. Rešpekt majú asi pred každým súperom," povedal Kundľa.

V sobotu sa Košičania pokúsia odvrátiť prvý mečbal, budú hrať na domácom ihrisku, no Kundľa dobre vie, že sa musia vypnúť k mimoriadnemu výkonu:  "Veríme si v každom zápase a stať sa môže hocičo. Musíme pokračovať v tom čo hráme a môžeme ešte prekvapiť. Bude to nový zápas, zabojujeme a nech vyhrá lepši."

FOTOGALÉRIA : Veronika Bajzová