Skaličania túžia po ďalšom finále, Sobolovi Ružinov vyhovuje

Skalica má aj tento rok veľké ciele a túži po účasti v piatom finále za uplynulých sedem sezón. 

V prvom kole play off narazí na Ružinov, s ktorým má pozitívnu vzájomnú blianciu. "My sa musíme sa sústrediť na naše výkony a je jedno, proti komu nastúpime. Chceli sme síce vstúpiť do play off ako víťaz základnej časti, to nám nevyšlo, ale teraz na to musíme zabudnúť," uviedol skalický obranca Milan Sobol. 

Práve na Sobolove schopnosti sa Skaličania budú spoliehať, patrí totiž medzi najskúsenejších členov kádra a skúsenosti sú v play off na nezaplatenie. Na Ružinov navyše zadák Skalice spomína v dobrom: "Vyhovuje mi ako súper, aj sa mi proti nim bodovo darí. Ale budú to ťažké zápasy, Ružinov má skúseného trénera, budú na nás nachystaní. K nám asi prídu brániť, takže bude záležať na nás, ako sa k tomu postavíme."

Po prestávke Skaličania triumofvali v oboch svojich zápasoch, na play off sú pripravení, ale ešte by podlľa Sobolových slov potrebovali nejaký čas na nácvik herných situácií. "Pomohol by nám ešte taký týždeň - dva. Ale každý sa s tým musí vysporiadať. Naša hra bola v uplynulých zápasoch dobrá, ale pokrivkávala nám  disciplína. Mali sme veľa vylúčení a to musíme zlepšiť."

Zdravotný stav kádra Záhorákov je dobrý, proti Ružinovu nastúpia v plnej sile. "Všetci sú zdraví, tešíme sa, dúfam, že si zahráme dobrý hokejbal," uzavrel Sobol.