Ružinovčania vnímajú Skalicu ako favorita, ale do série chcú dať všetko

Skaličania patria rozhodne medzi favoritov na titul, proti Ružinovu by mali potvrdiť papierové predpoklady. Ich súper od Štrkoveckého jazera si je vedomý sily Záhorákov, preto nemá pred sériou žiadne veľkohubé vyhlásenia.

"Vieme, kto favorit, my môžeme iba prekvapiť. Ale verím, že budeme hrať na štyri formácie a tým pádom budeme môcť súpera viac potrápiť. Vieme, že Skalica má slabšie začiatky zápasov, na toto sa chceme sústrediť. Počítame s tým, že majú silné presilovky a preto si musíme dať veľký pozor na disciplínu," uviedol útočník Ružinova Filip Bobál.  

Ružinov by mohol ťažiť z dobrej prípravy, skúsenosti reprezentačného trénera Mojmíra Hojera, ktorý vedie aj hokejbalistov Leadersu, budú v tejto fáze sezóny na nezaplatenie. "Sústreďujeme sa najmä na štandardné situácie, pretože Skaličania sú dobrí aj na vhadzovaniach a vedia dávať góly po týchto situáciách, pretože majú dobrých strelcov. Musíme si dať pozor na každého jedného. Tréner nás upozorňoval na to, aby sme hrali jednoducho najmä pred našou bránkou, aby sme čo najdlhšie držali loptu v útočnom pásme," dodál Bobál. 

Bratislavčania idú na Záhorie s jasným cieľom, Bobál potvrdil ich motiváciu: "Je to klišé, ale aspoň jeden zápas vonku by sme mali vyhrať. Ale povedali sme si aj to, že keď budeme Skaličanom dôstojným súperom a budeme si môcť povevedať, že sme do toho dali všetko, budeme spokojní." 

Sila Ružinova by mohla byť v presilových hrách, má dobré palebné piliere na modrej čiare, lídrom ofenzívy by mal byť skúsený Behúl, ale aj mladíci ako Bobál. "Máme šancu ak budeme hrať tímovo a obetavo. Musíme využiť čo najviac šancí, pretože veľa ich mať asi nebudeme. Musíme byť teda efektívni. Pomôcť nám musia aj brankári," myslí si útočník Leadersu. 

Hráčsky káder majú Bratislavčania kompletní, netrápia ich žiadne zranenia, ani choroby. "Všetci sú zdraví, verím, že aj dobre pripravení, pretože kríza nám nedovolila toľko trénovať, ako by sme chceli," potvrdil Bobál.