Osem extraligových klubov rozhodlo, že chce dohrať extraligu

Reštart hokejbalovej sezóny je opäť bližšie. Extraligové kluby vo všetkých kategóriách urobili prvý dôležitý krok, teraz treba už len čakať.

Podmienkou pre štart ligy bol súhlas klubov. Športovo-technická komisia rozposlala všetkým klubom podmienky, na základe ktorých by bolo  možné obnoviť SHbE. "V extralige mužov odmietli pokračovať iba Pruské, Kežmarok a Jokerit. Podmienkou bolo, aby s reštartom ligy súhlasila nadpolovičná väčšina, čo sa napokon stalo. Rovnako aj v SHbE U19, kde sa proti reštartu vyslovili iba Košičania. V mládežníckych kategóriách to dopadlo rovnako, takže všetky ligy by sme v prípade povolenia mohli dohrať," uviedol predseda ŠTK Jaroslav Mihal.

Všetko má teraz na stole úrad verejného zdravotníctva, ktorý 3. júna definitívne rozhodne, či dá súhlas k obnoveniu líg. Mal by rozhodnúť aj o tom, či sa bude hrať bez divákov, v hre je zrejme aj testovanie hráčov na ochorenie COVID-19. "V prípade nariadenia testovania hráčov sezónu predčasne ukončíme. Zhodli sme sa, že finančná nákladnosť takéhoto procesu je veľmi vysoká, a ani kluby a ani únia, si ho nemôžu dovoliť," zdôraznil Mihal.