Rozhodnutie o zrušení MS zobral Hrivnák s pokorou, motiváciu mu dodáva aj tréner Rampáček

Samuel Hrivnák mal našliapnuté na výbornú sezónu. Skúsenosti naberal v extraligovej Považskej Bystrici a po účasti na Svetovom pohári v kategórii do 16 rokov chcel dokázať oprávnenosť nominácie aj na MS U18 do Švajčiarska.  

Svetový šampionát však zrušili pre pandémiu koronavírusu, čo mnohých hráčov zarmútilo. Medzi nimi aj Hrivnáka, ktorý mal byť jedným z lídrov reprezentácie SR. "Určite to zamrzelo, keďže to mal byť vrchol sezóny, ktorú som mal výborne rozbehnutú," potvrdil mladý útočník a dodal: "S rozhodnutím ISBHF by som možno počkal ešte dva-tri týždne, až potom by som definitívne rozhodol. Ale na druhej strane ho chápem a neostáva nám nič iné, len to rešpektovať."

Mladý reprezentant patrí medzi nádeje slovenského hokejbalu, sedemnásť rokov oslávi až v septembri. Je skvelé, že dostáva príležitosť v mužskej exralige, kde v drese PROTEF-u odohral na jeseň štyri zápasy s bilanciou 1+1. "Mrzí ma, že sa sezóna predčasne ukončila, lebo sme ju mali dobre rozbehnutú u mužov v Považskej Bystrici ale aj u juniorov sme už začali bodovať a vyhrávať," dodal Hrivnák.

Ostrohy medzi mužmi naberal Hrivnák aj v minulej sezóne, keď vo veku 15 rokov strelil svoj prvý extraligový gól. Bolo to v drese Martina. "Martinu vďačím za veľa, tam som sa mnohému naučil. Ak by som dostal šancu v Martine aj v tejto sezóne, neváhal by som, ale tím sa rozpadol, z čoho som smutný. K spolupráci s Považskou Bystricou som sa dostal tak, že som prišiel hrať za ich juniorov a tréner mužov ma zavolal na tréning. Veľmi ma to bavilo, tak ma vzali skúšku na turnaj do Žiliny a tam som sa snažil ukázať čo viem. Odvtedy mi dávajú priestor v lige."

Tréner Teska ho zatiaľ postavil na štyri duely, ale aj účasti na tréningoch dávajú mladému hokejbalistovi neoceniteľné skúsenosti. "S mojou výškou a váhou mám zložité hrať takú kvalitnú ligu. Hrá sa mi však výborne, lebo mi tréneri veria a dávajú mi neskutočne veľa priestoru na to, aký som mladý. Druhá vec je partia, ktorá je tam fantastická. Chalani ma zobrali veľmi dobre. Baví ma to a dúfam, že vydržím čo najdlhšie na takejto úrovni. Ďakujem chalanom, že mi umožnili mať také prostredie aké mám."

Hokejbalisti stále čakajú, či sa sezóna rozbehne, preto sa musia udržiavať v kondícii. "Chodievam pravidelne behávať, bicyklovať. Je to teraz zložité, ale snažím sa stále zlepšovať si palicovú techniku aspoň pred domom, tak ako mi ukázal náš reprezentačný tréner Milan Rampáček," prezradil Hrivnák a doplnil: "Tréner Rampáček sa mi ozval hneď ako zrušili MS. Som vďačný, že mám takého trénera ako je on, aj po ľudskej stránke. Dáva mi nespočetne veľa rád, za čo mu vďačím. Povedal mi, aby som neprestával trénovať a aby som makal s vyhliadkou pre MS U20."

O zrušených MS a celkovej situácii sa Hrivnák rozprával aj s reprezentačnými kolegami: "S nejakými chalanmi sme sa o tom rozprávali. Každého to mrzí, lebo hrať na MS bol pre každého z nich splnený sen. Ale všetci chápu aktuálnu situáciu. Niekto horšie a niekto lepšie."