Hokejbalová extraliga zatiaľ podľa plánu

V súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu vám prinášame nasledujúce informácie.

V pondelok na tlačovej konferencii načrtol primátor Bratislavy Matúš Vallo, že pre šíriaci koronavírus SARS-CoV-2 uzavreli v hlavnom meste školy, zoologickú záhradu, ale aj zimný štadión Ondreja Nepelu. Uzavreli aj ďalšie športoviská a zariadenia pod správou STARZ-u. Hokejisti Slovana Bratislava odohrajú najbližšie zápasy bez divákov.

Keďže sa od fanúšikov a hráčov množia telefonáty, či je ohrozená aj hokejbalová extraliga, kontaktovali sme predsedu Športovo - technickej komisie SHbÚ Jaroslava Mihala. "V Bratislave uzavreli niektoré športoviská, ale zápasy sa hrať budú. Preto zatiaľ nevidíme dôvody, aby sme odložili zápasy extraligy. U nás sa navyše hrá väčšinou v otvorenom priestore, takže šírenie vírusu nie je také pravdepodobné, ako v halách. Ale situáciu samozrejme pozorne sledujeme, patríme pod Slovenský športový a olympijský výbor, v prípade odporúčaní od hlavného hygienika SR samozrejme pristúpime k opateniam. Týmto chcem vyzvať aj hráčov a divákov k zodpovednosti, aby dôkladne sledovali svoj zdravotný stav, a aby v prípade príznakov kontaktovali lekára a nechodili na zápasy."

Jediný klub, ktorý v nasledujúcom dvojkole odohrá zápasy v hale, je Ružinov. Zatelefonovali sme p. Pustajovi z Ružinovského športového klubu: "My sme urobili nejaké opatrenia, týkajú sa však prevažne prevádzky zimného štadióna. Žiaden areál sme na víkend nezavreli, organizovanie podujatí nechávame na samotné kluby."