Štrnáste kolo obohatí aj nedeľňajšia dohrávka

Prinášame vám pohľad na zápasy 14. kola Slovenskej hokejbalovej extraligy mužov.

sobota 23. novembra
10.30 Jokerit Petržalka - Leaders Ružinov
Domáci naposledy odohrali zápas 27. októbra, budú teda poriadne hladní po bodoch. V tomto derby nebude núdza o emócie, tak ako sa na derby patrí. Ružinov má fazónu, bude chcieť bodovať, ale viac motivácie majú "žolíci". Dôležité budú výkony brankárov a disciplína.

13.00 HBC Košice - Nitrianski Rytieri 
Zaujímavý zápas, ktorý bude veľmi vyrovnaný. Nitra bodovala v troch zápasoch po sebe, Košice naopak v troch uplynulých zápasoch iba raz zvíťazili. Hostia majú výborné presilovky a chcú Košičania uspieť, musia hrať disciplinovane.

13.00 ŠK 98 Pruské - MŠK Kežmarok
Prušťania by tento zápas mali zvládnuť, majú výbornú formu. Minulý víkend inkasovali len dvakrát, navyše sa im prebudil kanonier Vozár.

13.00 PROTEF Považská Bystrica - Kometa Vrútky
Šláger kola, ktorý pritiahne divákov do hľadiska. Kometa má pred PROTEF-om dvojbodový náskok, po tomto zápase môže narásť. A práve to je veľká motivácia pre domácich, aby svojho súpera nestratili z dohľadu.

14.00 LG Green Staff Bratislava - Hokejmarket Skalica
V prvom vzájomnom zápase LG zvíťazila na Záhorí, hostia si budú chcieť vziať, čo darovali súperovi. Ale budú to mať veľmi ťažké. Bratislavčanov ťahá prvý útok, na ten si budú musieť dať hostia pozor. Ale kvalita je na oboch stranách a rozhodnúť sa môže až v predĺžení, prípadne po nájazdoch. 
 
dohrávka 5. kola:
11.00 MŠK Kežmarok - Nitrianski Rytieri 
Nitrania idú na východ s cieľom privezť pod Zobor šesť bodov. Proti Kežmarku je to povinnosť, domáci v lige zatiaľ zbierajú skúsenosti. Už predchádzajúci zápas však ukázal, že rastú každým zápasom, Rytieri preto musia zápas zobrať zodpovedne od prvých minút.