Sága rodu Hojerovcov pokračuje, po Mojmírovi si reprezentačný dres oblečie aj Samuel

Mnohí hokejbaloví fanúšikovia od začiatku tejto sezóny evidujú v zostave Ružinova meno Hojer. Áno, Samuel je syn bývalého vynikajúceho slovenského reprezentanta a súčasného trénera slovenskej hokejbalovej reprezentácie Mojmíra Hojera.

Osemnásťročnému obrancovi pôvodne učaroval futbal, obliekal dres bratislavského Slovana. Jeho bývalí spoluhráči dnes dokonca hrajú mládežnícku Ligu majstrov. "Keď som mal 14 rokov trápili ma klasické rastové problémy v podobe bolesti kolien, a tak som bol nútený dať si pauzu od futbalu a počas tejto "pauzy" prišla aj myšlienka začať hrať hokejbal. Po takmer ročnej pauze od športu som začal hrať, bolesti sa nevrátili a navyše ma to veľmi bavilo a tak som už pri tom ostal (úsmev)," opísal Samo svoje začiatky.

Na hokejbale ho hneď "pichli" do obrany, na rovnakom poste hral aj jeho otec. "Aj vo futbale som hral na poste stredopoliara a doteraz mám rád, keď je hra predomnou a viem ju do určitého bodu kontrolovať. No post obrancu mi pridelil Duško Danko, keď som absolvoval prvé tréningy. Dal ma hrať dozadu a odvtedy mi to prischlo."

Mladý obranca v tomto ročníku odohral všetky zápasy, na konte má štyri asistencie. Jeho výkony neušli trénerom SR U20 a nominovali ho na prípravné zápasy s Českom do Žiliny, ktoré sa odohrajú 7. decembra. "Samozrejme, že ma prekvapila nominácia, je to príjemný pocit a česť dostať pozvánku do reprezentácie, ale treba ostať nohami pevne na zemi a snažiť sa a makať, aby nebola ani zďaleka posledná," opísal Hojer svoje pocity. 

Práve jeho otec, skúsený reprezentant, udelil synovi aj zopár rád: "Hlavne hrať s pokorou a disciplinovane, nenakladať si zbytočne, no zároveň byť kreatívny a to všetko spĺňať v plnom nasadení," prezradil Samo rady otca. Obaja si spolu už aj zahrali v nižšej regionálnej lige, Samo však svojho otca v reprezentačnom drese nevidel. "Tak to, bohužiaľ, nie, veď vtedy boli ešte čierno-biele televízory (smiech), ale hrávame spolu občas hokej na partičkách a aj tam je vidno, že má doteraz neuveriteľný prehľad, ešte akú takú šikovnosť v rukách (úsmev) a aj keď nie je najlepším korčuliarom, je u neho vidieť zanietenie po úspechu a výhre."