Božik chváli nové posily Jokeritu, na svoju adresu nešetril kritikou

Hokejbalisti Jokeritu Petržalka hneď v úvode sezóny naznačili, že ich ambície môžu byť v tejto sezóne veľké. V premiérovom zápase novej sezóny si doma poradili s nebezpečnou Nitrou 4:2.


"Žolíci" mali zápas po celý čas pod kontrolou, neustále viedli, Rytieri vždy len doťahovali skóre. "Bolo vidieť, že to bol prvý v sezóne, aj keď si myslím, že sme hrali dobre a súpera sme pri hre 5 na 5 k ničomu nepustili. Na našej hre bola vidieť ešte nezohratosť, čo je samozrejmé, ale od zápasu k zápasu to bude lepšie," povedal pre náš web útočník Miroslav Božik a vzápätí si sypal popol na hlavu: "Príliš sme sa venovali rozhodcom, hlavne ja. V ďalších zápasoch to budem musieť úplne odstrániť a musím si všímať iba zápas."

zdroj: hokejbal.sk
Vlaňajšia sezóna Jokeritu nevyšla podľa predstáv, aj preto manažér tímu Andrej Augustín opäť raz preukázal svoju šikovnosť na prestupovom trhu a veľmi šikovne a intuitívne doplnil káder. Zameral sa na kľúčové posty a už prvý duel ukázal, že mieril do čierneho. "Tím máme naozaj dobrý. Prišli aj zvučné mena z Martina ako napríklad brankár Murček a útočník Bielený, takých hráčov sme potrebovali. Ale musím v prvom zápase vyzdvihnúť hlavne výkon mladého Libutku, na svoj vek má veľký prehľad a aj kondične prišiel veľmi dobre pripravený. Takže ukazuje sa pre nás ako veľká posila," uviedol Božik.

To, že Jokerit bude v sezóne mieriť vysoko, ukázala už príprava. Na jeho opasku skončili skalpy Sudoměříc i LG Bratislava. "Mali sme dobrú prípravu, je nás veľa, čo sa ukázalo aj na prípravných zápasoch, ktoré sme povyhrávali. Ale sezóna je niečo iné a je ešte skoro hovoriť o tom, čo bude. Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, ako nám vyjde základná časť."

Okrem posíl sa manažér a tréner Augustín bude pochopiteľne spoliehať aj na Božika. Slovenský reprezentant sa po MS venoval viac oddychu, keďže mal náročnú sezónu. Po titule majstra SR, ktorý vybojoval so Skalicou a následne aj po titule svetového šampióna s reprezentáciou, však napriek tomu svoje telo na ligu pripravil: "Hneď po MS som bol s priateľkou na dovolenke a potom som na 246 kempe pomáhal chalanom zo Skalice. Potom sa hneď pustil do prípravy na novú sezónu. Jej plán mi vyhotovil Patrik Divald, náš kondičný tréner vo fitcampe. Zamerali sme sa hlavne na rozvoj sily, výbušnosti a kondície. Plus som si k tomu doplnil ešte bicykel (úsmev)," prezradil kanonier Jokeritu. 

Petržalčania mali v prvom kole voľný žreb, Božika výsledky v prvých dvoch kolách nijako neprekvapili. O týždeň nastúpia v derby proti Ružinovu a aj v tomto stretnutí túžia po triumfe. "V prvom rade očakávam od nás taký istý zodpovedný prístup, ako v prvom zápase," uzavrel Božik.