Zahraničie - Švajčiarsko články

Skaličania otvárali „Kapánkove“ ihrisko
Hoci hokejbalisti Hokejmarket Skalica domáci extraligový duel 2. kola proti Jokeritu Petržalka odložili, sobota pre nich aj tak mala prívlastok „zápasová.“
Sierre na titul nedosiahne, chuť si napravilo v pohári
O titul vo švajčiarskej najvyššej súťaži sa pobijú Oberwil Rebells a SHC Belpa. Slovenskí hokejbalisti teda na zlato nedosiahnu, v hre však zostal tréner Tibor Kapánek, ktorý môže priviesť "rebelov" k jedenástemu titulu v histórii klubu.
Vo Švajčiarsku bližšie k finále Oberwil a Grenchen
Najvyššia hokejbalová súťaž vo Švajčiarsku finišuje. Po úvodných semifinálových zápasoch hraných na dve víťazstvá je bližšie k finále Oberwil a Grenchen. "Rebeli" s trénerom Kapánkom vedú 1:0 so Sierre, kde pôsobia naši Lipták a Paulík, Grenchcen s Dominikom Frkáňom vedie v sérii nad Belpou. Náš útočník sa na výhre podieľal jednou asistenciou.
Rexove góly pomohli Bonstettenu odpútať sa z psoledného miesta, Sierre si zahrá finále pohára
Po týždni vám opäť prinášame pohľad na slovenských legionárov vo Švajčiarsku, kde sa okrem dvoch ligových zápasov hralo aj semifinále domáceho pohára.
Švajčiarsko: Šibíkove góly na body nestačili
Švajčiarska hokejbalová Extraliga mala na programe štyri zápasy, v troch sa predstavili aj slovenskí legionári. Ani v jednom sa však z víťazstva tešiť nemohli.
Švajčiarsko: Ďalšie bodové hody Slovákov
Švajčiarska najvyššia súťaž mala na programe ďalšie pikantné súboje z pohľadu Slovákov. Najskôr sa proti sebe postavili Sierre Lions s Matúšom Liptákom a Máriom Paulíkom a Grenchen s Dominikom Frkáňom, o deň neskôr zasa Sierre cestovalo na pôdu Oberwilu, ktorý trénuje Tibor Kapánek.
Švajčiarsko: Šláger so Slovákmi pre Frkáňov Grenchen
Vo Švajčiarsku boli cez víkend na programe štyri zápasy, v troch z nich sa v akcii predstavili aj Slováci. V šlágri kola dokonca proti sebe nastúpili Grenchen s Dominikom Frkáňom a Sierre s Máriom Paulíkom a Matúšom Liptákom. Duel však zabránilo dohrať počasie.
Švajčiarsko: Grenchen pripravil majstrovi prvú prehru
Švajčiarska NLA mala cez víkend na programe iba jeden zápas, Grenhcen v ňom pripravil Oberwilu prvú prehru v ročníku. Asistenciou sa na výhre domácich podieľal Dominik Frkáň.
Sierre do semifinále švajčiarskeho pohára, Paulík s Liptákom opäť neudržateľní
Hokejbalisti Sierre Lions v zostave s Máriom Paulíkom i Matúšom Liptákom postúpili už do semifinále domáceho pohára. Proti Belpe zvíťazili 5:2 aj napriek tomu, že v zostave hostí sa objavili dve kanadské a jedna česká posila.
Paulík s Liptákom valcujú aj v novom roku
Vo Švajčiarsku beží liga nezadržateľným tempom, v novom roku sa odohrali tri zápasy.
Švajčiarsko: Body Šibíka, Zrníka, Paulíka a Liptáka
Švajčiarska najvyššia súťaž mala na programe posledné zápasy jesennej časti.
Bonstetten premárnil trojgólové vedenie
Cez víkend bol vo Švajčiarsku na programe iba jeden zápas, v drese Bonstettenu sa v ňom predstavili traja Slováci.